БСП широка и отворена платформа за местните избори

 „И този път няма да подмина темата за самочувствието. Нека започнем да се харесваме сами, за да ни харесат и другите! Да загърбим личните вражди и нападки. Това е първата ни отговорност пред нашите избиратели. Да отстояваме нашите постижения в управлението на страната и по места. Голяма част от хората дори не знаят какво сме свършили.

Убеден съм, че силната национална кампания е необходима предпоставка за успеха на нашите кандидати по места. Не можем да ги оставим сами срещу административната мощ на държавната машина в услуга на ГЕРБ.

В крайна сметка предстоящата кампания не е сбор от 265 избора на кметове и не е състезание кой обещава повече асфалтирани улици, фонтани и детски площадки. Трябва ясно да формулираме пред българите големия въпрос: искат ли ГЕРБ да получат цялата власт в държавата?

След като управляващите имат изпълнителната, законодателната и президентската, искат ли гражданите да им подарят и местната и да бетонират статуквото?!

Убеден съм, че БСП може и трябва да бъде широка и отворена платформа за всички хора с идеи, авторитет, гражданска позиция, които искат по-добро бъдеще на всяка община и за страната като цяло! Вярвам, че това ще намери отражение в подхода на ръководството на партията – на национално ниво и по места – както в номинациите на кметовете, така и на листите.“, заключи Станишев.