„Местните избори са последната преграда пред ГЕРБ за пълното овладяване на властта и бетониране на статуквото.“, това заяви Сергей Станишев във Варна на семинар, организиран от ПЕС и БСП.

„Опонентите ни ще се опитват да сведат предстоящия вот до локални проблеми. Тези избори БСП трябва да превърне в национална битка, за да спре ГЕРБ да наложи монопол на всички нива в управлението.

ГЕРБ ще демонстрира, че е добре смазана изборна машина, разполагаща с цялата администрация и финансов ресурс, която упражнява натиск върху хората и цели корпоративен вот, за да си гарантира победа.

БСП може да се представи достойно на предстоящите избори със същностна, силна, политическа битка с нашия политически опонент – ГЕРБ. И управляващите всеки ден дават възможност за това.

БСП трябва да е с ясно послание в кампанията и да застане зад интересите на хората. Когато имаш какво да кажеш, винаги има кой да те последва.

Всичко е в нашите ръце и нищо няма предопределено. Но трябва да се действа иновативно и смело, със самочувствие. Тогава със сигурност ще имаме успех, защото печели този, който не се страхува да прави големи крачки. Няма как да се пресече пропаст на два малки скока.“